באינטל האחריות התאגידית משולבת באסטרטגיה העיסקית שלנו. אנחנו מבינים שיצירת ערך חברתי הוא מכפיל כוח ליצירת ערך כלכלי. באופן אישי, השילוב הזה הכי מרגש אותי בתפקיד שלי! השאיפה לצמצום פערים מגדריים היא דוגמה מצויינת לשילוב זה והיום יותר מתמיד! מבין שלל ההשלכות הנוכחיות והעתידיות של משבר הקורונה, רבות מהן נוגעות לפערים מגדריים.
פוסט זה מסכם מחשבות על אחריות תאגידית, נשים ומנהיגות בימי קורונה כפי שהצגתי בפני מתנדבות מאינטל וחברות עיסקיות נוספות במפגש הסיום של תוכנית “סודקות את תקרת הזכוכית”.
אנו באינטל שותפים כבר שנים רבות לתכונית זו. החזון המגדרי החשוב שהוא מהות התוכנית מרגש אותי! “לחזק ולקדם נערות מדהימות מהפריפריה החברתית, בעלות פוטנציאל או הישגים בלימודי מדעים שאינן זוכות לתמיכת הסביבה, וכתוצאה מכך, אינן מעזות לחלום, לשאוף ולממש את מלוא הפוטנציאל הגלום בהן”. בתקופת הקורונה התווסף גם המחסור שלהן במחשבים אישיים שהיקשה על המשך למידה מרחוק .
יעדים ל 2030 -צמצום פערים דרך יעדי הכלה מאתגרים, הנגשה טכנולוגית ומוכנות דיגיטלית.
כן, דווקא עכשיו, בעיתוי לא שגרתי, הכרזנו על יעדי אחריות תאגידית מאתגרים מתמיד ל-2030. בעשור הקרוב, בחרנו להתמקד בתחומי האחריות, הקיימות וההכלה. ולצמצם פערים דרך יעדי הכלה מאתגרים, הנגשה טכנולוגית ומוכנות דיגיטלית.
כחלק מסיכום עשור 2020, הכריזה אינטל על השגת יעד השוויון המגדרי בשכר, גאווה! כמנהלת אחריות תאגידית אני מאמינה שצמצום פערי שכר מגדריים הוא נושא שחברות עיסקיות צריכות לקחת עליו אחריות ולבחון באופן אקטיבי קבוע, שקוף ולא להשאיר לחסדי השוק. ביעדי העשור החדש 2030 התחייבנו להגדיל את מספר הנשים בתחומי הטכנולוגיה ל-40% ולהכפיל את מספר המנהלות הבכירות. זו עובדה ידועה שאיזון מגדרי וייצוג הטרוגני של קבוצות שונות באוכלוסייה חיוני לתאגיד ומביא עמו יצירתיות, נאמנות וגידול משמעותי בפריון העבודה. משבר הקורונה בא וחיזק עובדה זו עם הצגת כוחו המיוחד של הניהול הנשי במדינות בהן נשים בהנהגה כגון גרמניה וניו זילנד, ניהול משתף, קשוב ונחוש הוביל לפחות אחוזי הדבקה, מהירות פעולה בשיטוח העקומה ופחות פגיעה כלכלית (מחקר של טריניטי קולג’ מדבלין).
טכנולוגיה והשלכות על פערים כלכליים מגדריים (וגם בקורונה!)
לטכנולוגיה ולדיגיטציה השפעה על פערים כלכליים. תהליכי הדיגיטציה המתרחשים בזירות רבות עשויים לצמצם פערים, משום שהם מאפשרים נגישות להשכלה ולמידע. אולם תהליכים אלו עשויים גם להוביל להגדלת פערים קיימים וליצירת הבדלים חדשים, בשל היעדר נגישות לתשתיות ובשל חוסר במיומנויות דיגיטליות.
משבר הקורונה משפיע על נשים יותר. מחקר מארה”ב של ארגון LeanIn בהובלת שריל סנדברג ו-SurveyMonkey מלמד כי נשים בסבירות גבוהה יותר לאבד את מקום העבודה וההכנסה שלהן. נשים חשות בסבירות גבוהה יותר ללא רשת ביטחון כלכלית. ביעדי 2030 הכרזנו על יעד הכפלת הרכש המקומי מעסקים מגוונים ובבעלות נשים. לפני כחודש השקנו עם גלובס גלובסקול שמציע קורסים טכנולוגיים לעסקים קטנים ליציאה מהמשבר הכלכלי.
פתרונות טכנולוגיים בסיוע למיגור אלימות נגד נשים
כחברה טכנולוגית, הטכנולוגיה היא אחד מהכלים העוצמתיים שלנו לפתרון אתגרים חברתיים. קחו דוגמה רלוונטית מתקופת הקורונה: הנתונים מלמדים כי כ-200 אלף נשים בישראל נמצאות בסכנת איום פיזי ממשי. רק בשבוע הסגר של הקורנה נרצחו בישראל שתי נשים. ב-18 במאי 2020 מיכל סלה אמורה היתה לחגוג את יום הולדתה ה-33. במקום זאת התקיים בישראל לראשונה האקתון להצלת חיים ומניעת אלימות במשפחה בכלים טכנולוגיים- “האקתון מיכל סלה”. מתנדבים מאינטל ומעוד חברות טכנולוגיות חברו ביחד עם יזמים ומומחים מתחום האלימות במשפחה להציע מיזמים חדשניים משולבי טכנולוגיה כדי לצמצם את האלימות במשפחה ולהציל חיים. בין המוצרים שהוצעו ופותחו במסגרת ההאקתון: שימוש בבינה מלאכותית כדי לאתר ילדים במצוקה בתוך מערכת החינוך, זיהוי קול, אינטונציה ודציבלים כדי לנבא אלימות לפני שהיא מתרחשת, אפליקציה לנייד, שמספקת אינדיקציה כאשר אדם אחר מתעסק בטלפון הנייד של האישה ללא ידיעתה ועוד.
בזמן שאנחנו עובדות מהבית…
הקורונה עוד כאן… וכנראה גם כאן בעתיד הקרובה. אנחנו באינטל (וגם בחברות נוספות) עובדים מהבית כבר קרוב לחמישה חודשים. דווקא עכשיו, חשוב שניזכור הדרך לסלול שוויון בשוק העבודה העתידי עוברת דרך פתיחת הדלתות לנשים ויצירת סביבה תעסוקתית מותאמת שבה לאישה יש קריירה והיא לא באה על חשבון היותה אמא. ככל שנתחשב בצרכים המשפחתיים הייחודיים של כל אחת ואחד מהעובדות ומהעובדים שלנו, וננהל חכם ומותאם לעידן הקורונה את האיזון בין הבית לעבודה, כך נשפר את האפקטיביות והפרודוקטיביות ואפילו כנשים נמשיך לסדוק את התיקרה ולראות שהשמיים הם הגבול!
רוצים לקרוא עוד על יעדי 2030 קראו בפוסט שלי: תנו לטאלנטים שלכם לספר על אחריות תאגידית