האם פעם חשבתם שהכללה זה לא רק משהו שנשמע טוב, אלא גם רגש שצריך להרגיש? כולנו היינו שם – לפעמים אנחנו בצד המכליל, לפעמים בצד שמחפש להיות מוכלל. אם נלמד להכיר את הרגש הזה, נוכל לנצל אותו לטובה ולהרגיש את הכוח שלו, גם כשחסר לנו. כמנהלת אחריות תאגידית באינטל, אני מתרגשת לשתף אתכם בפרויקט שבו ניסינו לקחת את הטכנולוגיה ולעזור לנו להבין: איך נראית הכללה? איך היא נשמעת? ואיך מרגישים אותה באמת?
במסגרת הפרויקט, יצרנו אב-טיפוס של סימולטור הבנוי משלושה שלבים שמשלימים זה את זה: מגוון, הכללה והשתייכות.
מגלה את המגוון החושי
כשמדברים על מגוון, בדרך כלל חושבים על דת, גזע או מגדר. אבל אנחנו החלטנו להסתכל על הדברים בצורה שונה – מה באמת קורה ברמה החושית? ידעתם שכל צליל משפיע על אנשים בדרכים שונות? חלק מהצלילים לי נשמעו כיפיים, ואחרים היו פשוט מעצבנים! אז הקלטנו ועיבדנו עשרות צלילים שונים, ובאמצעות טכנולוגיות מתקדמות, חקרנו את המגוון החושי שלנו. זה היה כמו מסע צלילים ורישרושים מרתק!
נוף רגשי של רגש הכללה
בשלב הבא, ביקשנו מהמשתתפים לספר לנו על רגעים שבהם הרגישו מוכללים. בעזרת בינה מלאכותית יוצרת, עיבדנו על הזיכרונות שלהם והפכנו אותם לתמונות וסרטוני וידאו קצרים. זה היה מדהים לראות את החוויות מתעוררות לחיים! נוף רגשי מעורר השראה של הכללה.
התחברות והשתייכות
בשלב האחרון, הפכנו כולנו ל VJ’s (כמו DJ אבל עם הוידאו ) חוויה שאיפשרה לכולם להרגיש שייכים. נוצרה חוויה עוטפת ( אימרסיבית), שבה כל החומרים שאספנו (צלילים, סרטונים ומוזיקה) התחברו ליצירה אחת.
שיתוף פעולה קהילתי
הפרויקט שעבדנו עליו בשנה האחרונה כלל שיתוף פעולה עם מתנדבי אינטל, עיריית חיפה, תושבים ופעילים מהמרכז לחיים עצמאיים, המתמודדים עם מוגבלויות שונות. היה מדהים לראות איך כולם – מתנדבים ותושבים – משתפים פעולה כדי לקדם חדשנות בתחום ההכלה.
שמחה על ההזדמנות לקדם פרויקט כזה, שמוכיח איך טכנולוגיה יכולה להיות כלי נהדר לקידום ערכים חברתיים חשובים.
מוזמנים לקרוא פוסטים נוספים על חדשנות חברתית טכנולוגית :