עולם ה- ESG מתמקד בדרך כלל בסביבתי ( E- Environment ) על חשבון החברתי (S- Social ). גם הממדים החברתיים של הכלכלה הירוקה הם לעתים קרובות בצל וזאת בשל הדחיפות הסביבתית הלוחצת. עם זאת, את שני ההיבטים, החברתי (S) והסביבתי(E), לא ניתן לראות כנושאים נפרדים שכן הם עמוקים, משולבים ומקושרים ביניהם. שינויים סביבתיים ומשבר האקלים כבר משפיעים על העמקת השברים של אי השוויון החברתי ברחבי העולם.
פוסט חדש בסידרת הפוסטים שלי למנהלי אחריות תאגידית ( ESG בעולם האמיתי) ובפוסט זה על תפקידנו כמנהלי אחריות תאגידית להוביל יוזמות בקהילה המחברות בין ה E ל S (סביבתי חברתי) . ואין כמו דוגמאות להבהיר מה כוונתי. בפוסטים הבאים אספר על מספר דוגמאות שאנו מובילים באינטל בחיבור החשוב והמשמעותי הזה . ואתחיל בפעילות מרתקת ומרגשת שאנו מקדמים בעיר חיפה :
האם אדם עם לקות ראייה או תנועה נהנה משיוויון בזכות למחזר אריזות ובקבוקים בעיר מגוריו? ואיך טכנולוגיה יכולה לסייע בכך?
בשותפות עם עיריית חיפה התנענו מיזם המשלב פעילים מהמרכז לחיים עצמאיים(מרכז לקידום תושבות פעילה של א.נשים עם מגבלה בעיר) ומתנדבי אינטל, במטרה לבחון יחדיו מה השתבש ביחסים שלנו עם הסביבה מנקודת המבט של אנשים עם מגבלה.
התהליך המרתק עדיין בעיצומו וכבר הוליד פודקאסט מפתיע ומעורר מחשבה שבו מארחים תושבות ותושבים עם מגבלות, הפעילים במסגרת המרכז לחיים עצמאיים, מתנדבות ומתנדבים מאינטל חיפה, ונותנים הצצה ליחסים האישיים שלהם עם הסביבה דרך מגוון סוגיות יומיומיות.
גילינו את המסע רצוף האתגרים של אדם כבד ראייה בדרך אל פחי המחזור וחוסר היכולת להבחין בסופו איזה פח מיועד לאיזו פסולת, או את האתגרים הייחודיים שבצמצום צריכה כאשר חווית קנייה בסופר שאינה נגישה דיה לאדם עם מגבלת תנועה (בנוסף לאתגר הכרוך בסידור המצרכים בבית) מעודדת רכישה עודפת בכל קניה ותורמת בעקיפין לבזבוז מזון. אפילו תופעה מבורכת כמו הגברת שימוש ברכב חשמלי, עם מנוע חרישי, יוצרת סכנות חדשות למי שאינו מסוגל להבחין ברכב המתקרב או לנוע מספיק מהר ממנו והלאה.
בכל פרק בפודקאסט הנבנה אנו מנסים להבין עוד קצת כיצד הטכנולוגיה יכולה להגביר אנושיות ולא להחליף אותה, ולהיות חלק מ’הפתרון’ ולא רק חלק מ’הבעיה’, לטובת כלל תושבי העיר, עם ובלי מגבלה.
בשלב הבא של המיזם, הכוונה היא להניע מיזמים טכנולוגיים להתמודדות עם האתגרים שנחשפו עד כה ולשלב בעיצוב הפתרון את פעילי המרכז לחיים העצמאיים ביחד עם גורמים רלוונטיים בעירייה. יש למה לצפות כמו שאומרים ….
החיבור בין ה-E וה S (סביבתי חברתי) הוא קריטי, נדרש ומייצר השפעות על חיי היומיום של אנשים. קחו בחשבון את ה-E, ה-S וה-G כך שכולם ייהנו משינוי שהוא גם ירוק וגם הוגן! (ומבטיחה דוגמאות נוספות בפוסטים הבאים !)
מוזמנים לקרוא פוסטים נוספים שלי בנושא ESG למנהלי אחריות תאגידית :