עולם ה- ESG מתמקד בדרך כלל בסביבתי ( E- Environment ) על חשבון החברתי (S- Social ). יום כדור הארץ הזדמנות להאיר פעילות בכלים טכנולוגיים שהובלנו באינטל בבית הספר התיכון ‘סוואחרה’ לבנות במזרח ירושלים שמחברת בין הסביבתי והחברתי (ה E ל S).
תאכלס את שני ההיבטים, החברתי (S) והסביבתי(E), לא ניתן לראות כנושאים נפרדים שכן, הם עמוקים, משולבים ומקושרים ביניהם. שינויים סביבתיים ומשבר האקלים כבר משפיעים על העמקת השברים של אי השוויון החברתי ברחבי העולם. בפוסט קודם סיפרתי על פרוייקט מרתק שאנו מובילים באינטל חיפה שעסק בשאלה האם אדם עם לקות ראייה או תנועה נהנה משיוויון בזכות למחזר אריזות ובקבוקים בעיר מגוריו? בפוסט זה על פרוייקט מרתק לא פחות העוסק ביחסים עם הסביבה כמראה לעיצוב וזהות אישית בקרב צעירות ערביות במזרח ירושלים.
קבוצת התושבות הצעירות משכונת ג’אבל אל מוכאבר שהשתתפה בתכנית קיימה תהליך חקר מקום במתודולגית Equity centered Design Thinking אשר התמקד ביחסים שלהן עם מה שהן אוהבות יותר ועם מה שהן רוצות לשפר בסביבת המגורים שלהן, תוך שהן רוכשות כלים לעיצוב עמדה וקול אישי כתושבות בעלות אמירה משנת מציאות.
בשיאו של התהליך פיתחו המשתתפות הצעירות בשיתוף עם מתנדבות מהנדסות מאינטל אב טיפוס לפעילות להחייאת מרחבים ציבוריים מוזנחים באמצעות קיום ארועים בעלי תוכן ומשמעות ((RE-Purpose, שבהם רוכשים המשתתפים באופן חוויתי התנהגויות למען הסביבה (כמו צמצום שימוש בבקבוקים ואריזות פלסטיק וכלים חד פעמיים, ועידוד החלפה של מוצרי אופנה, ביוטי וכלי בית במקום לרכוש מוצרים חדשים ועוד). הקונספט החדשני משלב מגוון כלים טכנולוגיים לעידוד רכישת ההתנהגויות המקיימות והתמדה בהן גם מעבר לגבולות האירוע.
לצפייה בסרטון המציג את אב הטיפוס
יום כדור הארץ זו הזדמנות להאיר את חשיבות החיבור בין החברתי והסביבתי (ה-E וה S). כמנהלי אחריות תאגידית חשוב שנבין שחיבור מסוג זה הוא קריטי, נדרש ומייצר השפעות על חיי היומיום של אנשים. ניקח כולנו בחשבון את ה-E, ה-S וה-G כדי שכולם ייהנו משינוי שהוא גם ירוק וגם הוגן!