מלאת גאווה ממופע הרחפנים המרהיב של אינטל בטכס הדלקת המשואות ביום העצמאות ישבתי לכתוב את הפוסט הזה ולספר מדוע לדעתי רחפנים הם דוגמה טובה להגדלת “טביעת היד” שלנו!
לא טעיתי שכתבתי “טביעת היד”. רובכם מכירים בודאי את המושג “טביעת הרגל” של עסקים שמהווה היום את ציר המדידה העיקרי לבחינת ההשפעות הסביבתיות על העולם. בפוסט שפרסמתי לא מזמן על “לחדש ולדייק באחריות תאגידית 2018 ” ציינתי שהשינוי המעניין והמרגש ביותר שקורה באחריות תאגידית הוא המעבר מהתמקדות ב”טביעת הרגל” למאמץ להגדלת “טביעת היד”. מהתמקדות ב”אחריות” להתמקדות ב”מנהיגות”. גרגורי נוריס, מרצה מן החוץ בבית ספר לבריאות הציבור באוניברסיטת הרווארד הגדיר ש”טביעת הרגל” הוא מה שאנו לוקחים ללא עוררין מהסביבה, בעוד ש”טביעת היד” הוא מה שאנו נותנים במתכוון לסביבה.
בחזרה לרחפנים… אז אם לא שמתם לב הם לוקחים חלק בשינוי משמעותי שקורה בעולם! מה שהופך רחפנים למשמעותיים כל כך הוא שבפעם הראשונה אי פעם, הם הופכים את הגישה לשמיים לדמוקרטית. אם במשך זמן רב השמיים היו מוגבלים לאנשים רבים, עכשיו, המגבלה הזו נפרצה.הרחפנים עשו דמוקרטיזציה לתעופה, והפכו את התחום לנחלת הכלל. זה כמובן מה שאיפשר עבורינו באינטל בגישת “טביעת היד” לזהות הזדמנויות מרתקות לרתום את טכנולוגית הרחפנים לסיוע במחקרים פורצי דרך.
רחפני אינטל שמצילים לוייתנים
באמצעות טכנולוגיית בינה מלאכותית וטכנולוגיות רחפנים אינטל מקדמת מחקר שנועד לסייע למשלחות של ארגון Parley לנתח את מצב בריאותם של הלווייתנים, של הסביבה הימית, ובסופו של דבר של המין האנושי. רחפנים ייעודיים בשם SnotBot, אוספים נתונים על רסס המים שהלווייתנים פולטים מפתח הנשימה שלהם כשהם עולים אל פני המים. אותו רסס מספק מידע ביולוגי עשיר כמו נתוני דנ”א, הורמוני לחץ והורמונים המופרשים בהריון, נגיפים, חיידקים ורעלנים. רחפן מעביר את הדגימות שנאספו לחוקרים שעל סיפון ספינת האם, שממוקמת במרחק מה מהלווייתנים, כדי לא להפריע להם.
רחפן אינטל שמסוגל לאתר דוב קוטב ישן על רצועת שלג
בפרויקט ניסיוני אחר גייסנו את טכנולוגיית הרחפנים כדי לעקוב אחר אוכלוסיית דובי הקוטב ההולכת ומידלדלת בחוג בקוטב הצפוני. המעקב אחר התנהגותם של דובי הקוטב מסייע למדענים להבין את השפעות שינויי האקלים על אזור הקוטב הצפוני ועל בריאות כדור הארץ כולו. פרויקט זה הוא כנראה הפעם הראשונה שבה רחפן משמש ללכידת נתונים מהאוויר על דפוסי ההתנהגות של דובי הקוטב מבלי ליצור הפרעות בסביבתם הטבעית. הרחפנים מונעים בסוללה ומוטסים באמצעות שלט רחוק שמחזיק הטייס על הקרקע. שמונת המדחפים שלהם מסייעים להם בניווט ופליטת הפחמן דו-חמצני שלהם היא אפסית וזיהום הרעש שהם גורמים כמעט בלתי ניתן לאבחנה.
במאמץ לאזן בין הפחתת “טביעת הרגל” להגדלת “טביעת היד” תחום האחריות התאגידית עובר מהתמקדות ב”אחריות” להתמקדות ב”מנהיגות”. ובאשר לרחפנים הם כבר מזמן הוכיחו שהשמיים הם לא הגבול!
רויטל
מאד מעניין בהחלט מעורר גאווה!!!
הסרטונים מצויינים ומרגשים. ותודה רבה על עזרתך.
שמחתי להתוודע לבלוג. אמשיך לעקוב ולרחף.
מאחלת לך לצוות שלך ולאינטל להמשיך להוביל ולהשפיע,
חג עצמאות שמח
שרונה
תודה רבה שרונה על השיתוף והמילים החמות !