למעורבות והתנדבות עובדים אין קיום ללא עוגן בתרבות הארגונית!
ישבתי לכתוב את הפוסט הזה בעקבות שיחות שצצו בשבועות האחרונים בקבוצות פייסבוק שונות של אחריות תאגידית (שירלי קנטור) ואחוקי לאחריות חברתית(יעל אורן) בהקשר של מעורבות והתנדבות עובדים. מנקודת מבטי גם למעורבות עובדים וגם להתנדבות עובדים אין קיום ללא עוגן, תמיכה וטיפוח מצד התרבות הארגונית של העסק. כלאמר, למרות שמכנים זאת “התנדבות עובדים” או “מעורבות עובדים”…כובד המשקל והאחריות הוא לא על העובדים הוא על החברה העיסקית. מכאן שהגדרת התנדבות כ “פעולה הנעשית ללא תשלום ומרצון” קרמר(1976). מתייחסת במקרה זה לעסק (ולא לעובד) העסק הוא כביכול הנשוא שמתנדב מרצונו, ללא תשלום ומהמשאבים שלו ( עובדים\ידע\כסף\מקום פיסי\מוצרים) .
אז למה מתכוונים במושג “התנדבות עובדים”?
התנדבות עובדים היא אחת הפעילויות הנפוצות שיוזמות חברות במסגרת האחריות התאגידית שלהן. מאחר והארגון יוזם תומך ומקדם התנדבות זו השם הרשמי והמקובל בארה”ב הוא– Corporate Volunteering התנדבות תאגידית. התנדבות זו קשורה בצורה בלתי מעורערת בתרבות הארגונית ונובעת מתפיסה ערכית המתבטאת ביחס החברה לכלל מחזיקי הענין שלה.
התנדבות תאגידית נובעת מתוך מוטווציה פנימית של הארגון והטמעתה בתרבות הארגונית היא ערכית, עמוקה ושיטתית ועומדת במבחן 5 הכללים:
- התחייבות– זו לא יוזמה של עובד ולא חובה של עובד… זו התחייבות של המנכ”ל וצוות ההנהלה הבכיר .
- מדיניות -קיים נוהל חברה ברור המגדיר את מסגרת זמן (ע”ח שעות העבודה ) מאושרת להתנדבות.
- עקביות – כל יום הוא יום של מעשים טובים – התנדבות ארגונית היא יותר מפעם בשנה, בצורה עיקבית וארוכת טווח.
- הקצאת משאבים מוגדרת : כסף,עובדים, זמן, מידע, מוצרים, נכסים.
- מיקוד ומדידה – החברה קובעת את מיקוד/אזור ההתנדבות אוספת נתונים ומודדת אימפקט.
ומדוע יש המכנים זאת מעורבות עובדים ?
מעורבות עובדים קשורה למושג רחב יותר החשוב לארגונים המכונה באנגלית Engagement. הכוונה למחוברות ריגשית שארגונים עיסקיים כמהים שהעובדים ירגישו כלפי מקום העבודה כי עובד המרגיש שייך ומעורב הוא עובד טוב יותר, הוא עובד משקיע יותר, אחד שמביא את עצמו במיטבו לעבודה. חברות יכולות לנקוט צעדים רבים לחיזוק תחושת המחוברות אחד מהם הוא עשייה חברתית. מחקרים העוסקים במחוברות עובדים (Engagement ) במקום העבודה מוצאים קשר ישיר לפעילות חברתית. לדוגמה: 51% מהנשאלים טענו שלא יעבדו בחברה שאין לה מחויבות חברתית וסביבתית חזקה. 74% אומרים שהם מרגישים יותר הגשמה בתפקיד כאשר בעבודה ניתנת להם הזדמנות לייצר השפעה חיובית על נושאים חברתיים וסביבתיים, ו -77% מעריכים שחשוב שהמעסיק יספק להם פעילות מעשית סביב אחריות חברתית וסביבתית. מכאן הלך והתפתח עניין הולך וגובר של עסקים לפתח תוכניות התנדבות עובדים או לחילופין לקרוא לעובדים להניע יוזמות התנדבות ומעורבות חברתית כחלק מתוכנית ה Engagement. אולם שימו לב, גם כשיוזם ההתנדבות הוא העובד, וגם אם היא חלק ממסגרת תוכנית ה Engagement הארגונית, עדיין מבחן 5 הכללים שציינתי מעלה תקף !
הנעת עובדים להתנדבות אף על פי שנראה לכם כי מדובר בעשייה קלילה וסוחפת, בעצם זוהי אחת הפעילויות המורכבות והתובעניות שארגון יכול לקבל על עצמו. אספתי לכם 10 טיפים מנצחים להובלת התנדבות תאגידית גם מהעשייה שלנו באינטל וגם מפורום מנהלות קשרי קהילה שמובילה יעל אורן כמו גם את קבוצת הפייסבוק “אחוקי” לאחריות חברתית” שהתפתחה מהפורום והשיח על התנדבות ומתוך צורך לחלוק את המידע ולהפיץ את הבשורה.
טיפ מספר 1: “יש לפנות למוטביציות של עובדים ומנהלים: עבור מנהלים זה team building עם ערכיות. עבור עובדים זה לתעל את הכישורים ותחושת הערך שלהם למען האחר”תודה לטל שמר מאינטל על הטיפ!
טיפ מספר 2: להתייחס לצוות המובילים שלך ( שכ”א מהם מוביל פרויקט התנדבותי עם אחריות רבה ומספר מתנדבים )כסיירת שלך! לתת להם תמיכה מלאה ותחושת ביטחון גמורה שכל דבר לו הם יזדקקו הם יקבלו בבטחון מלא, הן בתחום קשרי קהילה והן בכל דבר אחר בו אוכל לסייע להם. ברגע שהמובילים מרגישים שיש להם על מי לסמוך הם רגועים ועושים את עבודתם נאמנה ובצורה מעולה.” תודה יעל אורן, יזמת קהילות (כשיעל מדברת על סיירת, מצרפת לכם למה כוונתה. חוברת לגיוס מתנדבים יצירתית ומיוחדת שהפיקה כחלק מתפקידה הקודם כמובילת הפרוייקטים החברתיים בקשרי קהילה (PWC – People Who Care) של HPE)
טיפ מספר 3: “מגוון. מגוון קהלי יעד עבורם ניתן להתנדב או אתם בפעילויות שונות ובשעות מגוונות לאורך יום העבודה.כך מאפשרים לכל עובד להתנדב בתחום שקרוב ללבו ובזמן המתאים לו ומנגישים את ההתנדבות” תודה ל- Yael Goldstein על הטיפ ! ותודה לזוהר דרור ששלחה לי לינק ללוח שנה מגוון שיכול לעזור לנו לחבר התנדבויות לפי ימי השנה המיוחדים לנושאים שונים .
טיפ מספר 4: “שיתוף! שיתוף העובדים בבחירה, בהכנות ובהתנדבות עצמה חלוקת תפקידים ברורה על מנת שכל אחד יחוש משמעותי ותורם” תודה ל Hila Ofir
טיפ מספר 5: “ראשית הוקרה – פומבית, אישית, מול המנהל/ת הישיר/ה של המתנדב/ת שנית – לתת להם להוביל יוזמות מקומיות שמחוברות לצרכים המקומיים של הקהילה שלהם. אצלנו זה מאוד מובהק כי יש הרבה מפעלים ורכזים בעיירות קטנות / פריפריה והם ממש מרגישים שהם תורמים דרך שטראוס לקהילה שלהם, לילדים שלהם, לחברים ולשכנים שלהם. ” דניאלה פרוסקי-שיאון
טיפ מספר 6: “שובר שיגרה בעל ערך חברתי המביא לידי ביטוי פרמטרים שלא יוצא להבליט בעבודה היום יומית.”תודה אילה וייס על הטיפ.
טיפ מספר 7: “לגרום לכל מתנדב להרגיש שהזמן שלו הינו משמעותי ומייצר תוצאה חברתית אמיתית” תודה לIdo Shwartz !
טיפ מספר 8: “כמי שיועצת לעמותות ולחברות בנושא יכולה לראות איך כשיש בארגון מי שמוביל, מאמין בחשיבות, אחראי ורציני אז זה בדכ מצליח, חשוב גם שהעמותה /מקבלי ההתנדבות ידעו להתייחס בהתאם ולכן גם חשוב התיאום הציפיות מראש.” תודה לסיגל לזרוביץ מאמנת אישית
טיפ מספר 9: “גבוי ומעורבות הנהלה, תהודה לפעילות, עבודה קבוצתית, ואם אפשר מעורבות במתחם הפיסי של העבודה (גם אם ההתנדבות אינה בעבודה לארגן ביקור/מסיבה או משהו כזה) תודה ל Efi Goldfarb
טיפ מספר 10: “ להבין, ברמת המנהלים והחברה, מדוע מוציאים את העובדים להתנדב. מה המטרה? מה זה משרת אצל העובדים ואצל החברה? ברגע שהמטרה ברורה, הדרך תתבהר” תודה ל Lior Lapid על הטיפ.
רבות נכתב על התנדבות במסגרת העבודה. כולם מרוויחים: העובדים, העסקים והארגונים החברתיים הזקוקים למתנדבים. בצד ההסכמה על הערך העצום שהתנדבות זו מביאה, נוצר גם אתגר למעסיקים לגבי הדרך הנכונה להוביל מהלך ארגוני זה. מקווה שהפוסט הזה עוזר לכוון בדרך לתוכנית התנדבות ארגונית נכונה . אשמח לשמוע !
כרגיל, מתומצת ויעיל. אין מה להוסיף ואין מה לגרוע.
תודה.
תודה רבה צביקה על הפידבק !!
מאמר מצויין.
מסכימה עם כל מילה וטיפ.
תודה!
תודה ומעריכה את הפידבק דורית !
יפה ברור ומדויק! כל הכבוד רויטל
תודה רחלי ושנה טובה !!
שלום רויטל,
ראשית, נהניתי מאוד לקרוא את הבלוג שלך.
אני מנסה ליצור איתך קשר כבר זמן מה באמצעות משלוח מיילים אבל לא קיבלתי את תגובתך.
שלחתי לך הן למייל שלך בחברת אינטל והן למייל המופיע כאן.
אשמח מאוד אם תוכלי לחזור אלי בבקשה באמצעות המייל
המון תודה,
ראובן- עלה- עזר לילד המיוחד
תודה ראובן! עניתי לך במייל ואשמח גם לשוחח טלפונית . שנה טובה !!