אנו חיים בזמנים חסרי תקדים של התקדמות דיגיטלית גדולה וחדשנית. מחד, הטכנולוגיה נעה ומשתנה במהירות ברחבי העולם ומחברת אותנו בדרכים בלתי צפויות. מאידך,שייכות חברתית ושייכות למקום הופכת ליותר ויותר משמעותית. בפוסט זה אספר איך מינפנו את הטכנולוגיה כדי לחזק חיבור בין עובדים ותושבים, הרחבנו מעגלי מעורבות ושותפות, חידשנו ויצרנו בקהילות שלנו כיף והנאה במרחב העירוני!
כמנהלת אחריות תאגידית מעורבות ובניית שיתופי פעולה בקהילה הם חלק מתפקידי. האתגר התמידי הוא לפתח ולמנף שיתופי פעולה עם שותפים חדשים היכולים להגדיל את האימפקט החברתי. מיזם “מחדשים ביחד” שלנו באינטל בקהילות חיפה ירושלים וקרית גת היה עבורי התנסות חדשה בשותפות המאופיינת בגישה מפתיעה! לא מדובר בהצעת פתרון לבעיה ספציפית, אלא בעבודה משותפת עם הקהילה המקומית למציאת הבעיות המשמעותיות עבורן וגיבוש פתרונות.
מחדשים ביחד בשכונת הדר בחיפה
אחד המאפיינים החזקים בשכונת הדר היפה הוא מעורבות הקהילה המקומית, מה שהפך את נציגי השכונה לשותפים הטבעיים שלנו למיזם. האתגר העירוני שהגדרנו במשותף הוא הגברת התנועה והשהייה של התושבים והמבקרים ברחוב הרצל( רחובה המסחרי המרכזי של השכונה )והפיכתו למקום תוסס בטוח ומושך יותר. 42 רעיונות התקבלו כמענה לקול קורא לאתגר שהוצאנו לעובדי אינטל, לתושבי השכונה, למוסדות וגופים יצירתיים בעיר כמו ויצו, תלתן והטכניון. אחד מהרעיונות שהתקבלו היה מתושב השכונה שהיציע להתמקד במנהרת בלפור המחברת בין מתחם “בית הקרנות” להמשכו של רחוב הרצל בשכונה. כתושב השכונה היה ברור לו שכל שינוי שיעשה במנהרה ישפיע מידי יום על עשרות ואלפי אנשים, העוברים ברחובה הראשי של השכונה.אז פיתחנו את הרעיון ואתם חייבים לראות איזה כיף זה !
שיתוף פעולה חדש בין עיריית חיפה לאינטל יהפוך את מנהרת בלפור בהדר למתחם חווייתי-טכנולוגי. איך זה נראה? קבלו הצצה ראשונה
פורסם על ידי Intel ב- יום שישי, 7 בספטמבר 2018
המעורבות של כל הגורמים היא מרגשת! ממש לפני ראש השנה העירייה ניקתה ושיפצה את המנהרה והעוברים בה כבר נהנים ממיצב תאורה אינטראקטיבי אשר יהיה רגיש לתנועה ולקול באמצעות 120 מטרים של רצועות המוארות בתאורת לד ובעלות חיישנים, וישתנה בהתאם לתנועת העוברים והשבים אותו פיתחו אנשי סטודיו ForReal Team בשיתוף עם האמן שאול צמח. בנוסף, עם כניסת המשתמש אל תוך מנהרת בלפור, תציג בפניו אפליקציית HADAR MOVE שנבנתה כחלק מהמיזם בטכנולוגיית מציאות רבודה סט של שלושה משחקים שפיתחו אנשי חברת הסטארטאפ “oodlz” לבחירה אחת מבין שלוש פלטפורמות משחק – הטרול, אלאדין והפייה. המשחקים כוללים מסלול מכשולים ובכולם המטרה היא לעבור לצדה השני של המנהרה, מבלי להיפסל.שחקן אשר יצליח לחצות את המסלול ולהגיע לצדה השני של המנהרה מבלי להיפסל, יזכה לקבל כרטיס גירוד וירטואלי אשר יקנה לו הטבה כלשהי באחד מהעסקים ברחוב הרצל.
מחדשים ביחד בפארק השופטים בקרית גת
בהחלטה משותפת עם עיריית קרית גת הוגדר האתגר העירוני להפוך את פארק השופטים בעיר למקום מזמין, תוסס, חיובי ובטוח. בקול קורא שהוצאנו לעובדי אינטל התקבלו 36 רעיונות מרתקים. לאחר סינון ראשוני הוצאו 6 רעיונות לבחירת התושבים . הבחירה נפלה על “משחק הסיימון” , הצעה של אחד מעובדי אינטל שהיציע להפוך את משחק הזיכון הידוע למשחק סיימון מרחבי אינטראקטיבי חדשני מבוסס על טכנולוגיית ניתוח תמונה בזמן אמת.
בחופש הגדול האחרון כחלק מהפנינג הקיץ הקהילתי חנכנו בפארק השופטים את משחק הסיימון הגדול בעולם
חנוכת משחק הסיימון הגדול בעולם בקריית גת!
מה קורה כשקהילה וטכנולוגיה נפגשים? גאים להשיק את משחק הסיימון הגדול בעולם בפארק השופטים בקרית גת כחלק מפרויקט "מחדשים ביחד" בשיתוף קריית גת ותושבי השכונה. הפרויקט מחבר בין אנשים, קהילה וטכנולוגיה במרחב העירוני. מנכ"ל מפעל אינטל קרית גת, דניאל בן עטר, וראש עריית קרית גת, מר אבירם דהרי, חנכו אמש את המשחק בהפנינג קהילתי עם תושבי השכונה ועובדי אינטל. במסגרת הפרויקט לקחו חלק למעלה מ-600 מתנדבי אינטל בפעילויות עם הקהילה ללימוד טכנולוגיה, שיקום ושיפור פני השכונה, פעילויות ועוד. עיריית קרית גת – העמוד הרשמיצילום: טל שטאל
פורסם על ידי Intel ב- יום רביעי, 1 באוגוסט 2018
דוגמה לאיך שיתפנו את תלמידי תיכון בוים בקרית גת, עוד טרם נבנה משחק הסיימון בפארק הם כבר דמיינו וייצגו בדרך דיגיטאלית מקסימה מעורבות זו.
איך משתפים כוחות עם הקהילות שמסביב לאינטל בצורה חדשנית וחברתית? היום הצגנו בפעם הראשונה בכנס מעלה מודל חדש לאחריות חברתית, במסגרתו אנחנו לוקחים אזור מסוים בקהילות שמסביב לאינטל, והופכים אותו לאזור מגניב במיוחד לתושבים. בקרית גת (המודל יהיה גם בחיפה וירושלים), בה כמובן נמצאת אינטל קרית גת, אנחנו מתחילים עם שינוי פארק השופטים, בעקבות שיח עם התושבים והעובדים שלנו. בחיפה התקיים דיאלוג תושבים בשכונת הדר, ולפני כשבוע הציגו סטודנטים ממכללת תילתן, בשיתוף עיריית חיפה, את הרעיונות לפתרונות שלהם. בירושלים נערכו מספר סיורים לבחירת מוקד העשייה העירוני ובקרוב תתקבל החלטה. רויטל ביתן, מנהלת אחריות תאגידית, מציינת ש"במודל קהילתי זה נעשה שימוש בטכנולוגית אינטל והתנדבות עובדים טכנולוגיים של אינטל, תוך שיתוף הקהילה, לטובת יצירת פתרון שעונה על צורך שעלה מקהילה". הנה סרטון שהפיקו תלמידי תיכון בוים בקרית גת, בו הם מדמיינים איך יראה הפארק בהתבסס על פתרונות שהציעו עובדי אינטל.
פורסם על ידי Intel ב- יום רביעי, 29 בנובמבר 2017
בקרוב! …מחדשים ביחד בירושלים- שכונת מוסררה
בימים אלו אנו שוקדים על ביטויו של המיזם גם בשכונת מוסררה בירושלים. כיאה לשכונה עם עבר כה מפואר יהיה זה סיפור שכונה אינטראקטיבי, במרחב הציבורי . סיפורה של השכונה בפלטפורמות טכנולוגיות של מציאות רבודה (Augmented reality) ומציאות וירטואלית (Virtual Reality) להמחשת העבר ההווה והעתיד של השכונה. אני כבר מתרגשת ומבטיחה לעדכן שנשיק את התוצרים.
גאה להיות שותפה להובלת מיזם מעצים שרואה חשיבות בחיבור בין אנשים, בחיזוק קהילות ובהנאה משותפת מהמרחב הציבורי באמצעות טכנולוגיות, התנדבות עובדים והשקעה בקהילה!
תרצו לקרוא עוד בנושא ? שמעו את הרצאתי בנושא בכנס מעלה 2017 :
רויטל, מאוד מעניין לקרוא!
במיוחד מסקרן אותי להבין יותר את תהליכי שיתוף התושבים שעשיתם. זה המפתח לדעתי לתהליכי פלייסמייקינג בשלב הפיתוח ובמיוחד בשלבי התחזוקה והשימוש במקום.
הסרטון של תלמידי קריית גת מקסים.
תודה רבה עפרה!! לגבי תהליכי שיתוף תושבים, בחיפה כדוגמה ערכנו מפגש תושבים ועסקים בתחילת הדרך במטרה להבין את האתגרים בשכונה . זו היתה שיחה פתוחה של העלאת רעיונות ואתגרים . השלב השני של עירוב התושבים היה “קול קורא” שהוצאנו לקבלת רעיון וכפי שציינתי הרעיון לחדש את המנהרה היה של תושב השכונה. באופן כללי הקשר עם התושבים היה באמצעות המינהל הקהילתי בהדר. לאחר שהתגבשנו עם הרעיון הסופי הזמנו נציגי התושבים לשמוע את הרעיון ולחוות את דעתם בטרם נעבור לביצוע סופי ואכן היה להם משוב משמעותי מאד . המינהל הקהילתי הקפיד ליידע אותם לכל אורך הפרוייקט בסטטוס של הפרוייקט . עדכני אם דרוש לך מידע נוסף. תודה רבה !!