אחד הטרנדים הבולטים שחשתי בו ב2019 הוא שהרבה יותר אנשים מתעניינים וחולמים להיות מנהלי אחריות תאגידית. איך אני יודעת את זה? על סמך עלייה בכמות שיחות הטלפון וההודעות בלינקדאין שקיבלתי מאנשים מקסימים שאני לא מכירה אישית, שרצו לשוחח ולהכיר אותי כי הם מתעניינים בתחום ורוצים להיכנס אליו.
בחודש מרץ האחרון אחרי ששמתי לב שמדובר בקצב ממוצע של לפחות שתי שיחות טלפון בשבוע ולאחר שבדיוק סיימתי קורס הכשרת מאמנים ב- CTI (בית הספר להכשרת מאמנים), החלטתי לקחת את זה צעד אחד קדימה ולנהל את השיחות עם הפונים אלי מתוך העקרונות שלמדתי בקורס המאמנים. התחלתי לתעד בכמה שורות כל שיחה, גם כי הבטחתי לחזור אם אשמע על משרה שמתפנה או נפתחת וגם כי עניין אותי לראות אם יש חוט מקשר בין הפונים. בתאכלס, זה מרגש שהתחום כבר מוכר בארץ וגם קורץ להרבה אנשים… נכון, זה פחות מרגש שאין הרבה משרות חדשות שנפתחות בתחום, עדיין זה פוסט אופטימי!
במסגרת כל סיכומי השנה המקובלים, מביאה לכם בפוסט זה סיכום התובנות שלי מכלל השיחות במטרה לעזור לאלו שמתעניינים בעבודה בתחום. בכללי זיהיתי שלושה טיפוסים של מחפשי עבודה באחריות תאגידית, פירטתי כאן מה האתגרים שלהם ומה לדעתי כדאי להם לעשות .
נמרצים ורוצים
אלו בעיקר בוגרי תואר ראשון ושני טריים, רובם התנדבו בפרויקטים שונים באוניברסיטה או מחוץ לה ובכללי בעלי נשמה חברתית ורצון חזק לעשות שינוי חברתי. הם אסרטיביים, יודעים לשווק את עצמם, ולא פחדו לנקוט בגישה הישירה של פניה אישית אלי דרך הלינקדאין.
מה האתגר שלהם? חוסר נסיון או נסיון קצר בעבודה בארגון עיסקי. ראשית, לדעתי בתחום האחריות התאגידית אין מסלול של משרת ג’ויניור. המשרות המעטות שנפתחות הן בד”כ להובלה רחבה בה נדרש נסיון בתחום . שנית, לב המורכבות בתפקיד בתחום האחריות תאגידית (והדגש שלי על המילה תאגידית) הוא שהוא עוסק ביצירת ערך לארגון עסקי ועל כן הכרות עם העולם העיסקי נדרשת.
מה כדאי לעשות ? הניסיון הבסיסי הראשון והחשוב שתוכלו לתת לעצמכם בדרך לניהול אחריות תאגידית הוא לעבוד בחברה עסקית ולהבין איך חברות עסקיות חושבות ומתנהלות. משם, עם הנמרצות שלכם, תוכלו להשפיע, לעבור תפקיד או להציע את עצמכם למשרה שנפתחת.
בתום השנה: לצערי, לא שמעתי מאף אחד מה”נמרצים ורוצים” שפנו אלי שהתברגו בתפקיד של אחריות תאגידית…(ואם מישהו התקבל לעבודה בתחום אשמח לשמוע). בכל מקרה מבחינתי זו בשורה נהדרת שאנשים טובים נמרצים ומשפיעים נכנסים למגזר העיסקי גם אם לא בתפקיד מנהל אחריות תאגידית.
משתנים ורוצים
אלו בעיקר אנשים עם עבר תעסוקתי עשיר, שעזבו לאחרונה מקום עבודה ומחפשים את דרכם החדשה ושמעו על התחום שנראה להם מאד מעניין. הם קצת מבולבלים, מחפשים כיוון חדש ובדרך כלל יוצרים איתי קשר מהיכרות של חבר משותף.
מה האתגר כאן ? הם אמנם בעלי נסיון עיסקי רחב ובתחום עיסוקם כמובן, וברור שמעברים ושינויי קריירה הם דבר חיובי וטוב… אבל בקצב של משרות אחריות תאגידית שנפתחות אם יתמקדו רק בו …רוב הסיכויים שיגיעו כבר לפנסיה וכנראה ללא התפקיד המיוחל.
מה ניתן לעשות? ערכו מיפוי של חוזקות העבר התעסוקתי שלכם ונסו לחפש משרות שממנפות את החוזקות שלכם. פנו למשרות המתאימות לחוזקות שלכם. כשתישאלו בראיון מה החזון שלכם לתפקיד אליו אתם מתראיינים תספרו שערכים של אחריות תאגידית חשובים לכם ושאם תתקבלו תיצקו לתפקיד תכנים מהתחום שיחזקו את הארגון העסקי. בצורה זו, כבר בשלב הראיון אתם מציגים חזון אישי ומבדלים את עצמכם משאר המועמדים.
בתום שנה: מכירה לפחות שלושה ששוחתי איתם שמצאו עבודה בחברה חדשה לא בתפקיד של אחריות תאגידית ואת כל האנרגיה והרצון שיש להם לתחום הם ממנפים בתפקיד החדש שלהם – מדהים וכיף שהעשיה מתרחבת מעבר לתפקיד מנהל האחריות תאגידית המסורתי!
רוצים ועושים
בקבוצה זו אנשים עובדים בתפקיד בחברה אבל מרגישים מיצוי. פונים בדיסקרטיות ..הם רוצים לעשות שינוי, אפילו חושבים לעזוב את מקום העבודה וחושבים למצוא משרה באחריות תאגידית.
מה האתגר כאן? זכרו שתמיד קל יותר לחפש עבודה מעמדה בה אנחנו עדיין עובדים בארגון. לעזוב זה קל .. אבל קחו בחשבון…קר שם בחוץ… האם מיציתם ומינפתם את כל האפשרויות במקום העבודה הנוכחי?
מה ניתן לעשות? אני מאמינה שבכל תפקיד ובכל תחום תוכלו להוביל יוזמה, גם אם קטנה, של אחריות תאגידית. זה ייתן לכם ריענון וגם יתרום למנהיגות שלכם ובעיקר יתן לכן נסיון בתחום שיעזור בכל החלטת קריירה עתידית שתקבלו.
בתום שנה– מכירה לפחות שני מקרים שעבורם זה עבד. במקרה אחד מי שהוביל יזמות אחריות תאגידית רבות מעבר לתפקיד הרשמי שלו נבחר לתפקיד אחריות תאגידית שנפתח בחברה שלו. במקרה אחר, מי שפנתה למנכ”ל וסיפרה שהוא רוצה להתמקד בתחום האחריות התאגידית ולכן בוחנת אפשרויות מחוץ לחברה. באופן מפתיע מבחינתה המנכ”ל ביקש ממנו להישאר ולעשות זאת בתוך החברה ..אמנם כרגע לא במשרה מלאה אבל פינו מהיקף העבודה הרגיל מספר משימות על מנת לאפשר לה להקדיש זמן לתחום האחריות תאגידית ..ללא ספק התחלה טובה! בהצלחה!
לסיכום: זהו פוסט אופטימי! הרבה אנשים מחפשים לעבור לתפקיד מנהל\ת אחריות תאגידית וגם אם לא נפתחות משרות רבות, זכרו שבכל תפקיד ובכל תחום תוכלו להוביל יוזמה, גם אם קטנה, של אחריות תאגידית. ככל שיהיו יותר נושאי משרה שונים עם מודעות לאחריות תאגידית , זכינו כולנו! שתהיה 2020 מדהימה לכולם!
קראו על טרנד נוסף בשנה החדשה בפוסט שלי על השפעתה של טכנולוגיה AI על עבודתו של מנהל האחריות התאגידית
נפלאה רויטל על מילות העידוד ,על תפיסת העולם האופטימית שאת מביאה ועצות שמשקלן זהב. היכן כן אפשר לסייע- לדעתי בשיח עם מנהלים בכירים בארגונים על מנת שיאפשרו את המקום ליוזמות גם אם קטנות שהעלו עובדים בארגון אף שאינם מועסקים כמנהלי אחריות תאגידית.
תודה איילת יקרה על התגובה! בהחלט צודקת ! אין ספק ששיח עם מנהלים בכירים בארגונים היא נקודת ההשפעה בארגון. כמו שאומרים …העובדים יקדמו את זה BOTTOM UP ובעזרת המנהלים נקדם זאת TOP DOWN. תודה!!
תודה רויטל .
על השיתוף, האופטימיות וההבנה ש’בכל תפקיד ובכל תחום תוכלו להוביל יוזמה, גם אם קטנה, של אחריות תאגידית’ 💫
תודה רבה ליאל על התגובה! אני ממש מאמינה שזו הדרך היחידה שלנו להתחיל לפתח את התחום. שיהיה בהצלחה רבה !! תודה !
תודה רויטל. המאמר עושה שכל
תודה רבה אורי!