הפוסט השלישי שלי בסידרת ESG למנהלי אחריות תאגידית עוסק בעובדה המפתיעה שנושאים כמו תרומה, השקעה בקהילה והתנדבות עובדים לא נלקחים בחשבון בדרוגי ESG עולמיים( כדוגמת S&P) למה? התשובה הרווחת היא שבמונחים של השפעות מהותיות וניהול סיכונים והזדמנויות, נושאים אלו לא רלוונטיים למשקיעים. בפוסט זה על כמה חשוב להמשיך לקדם השפעה אסטרטגית בקהילה. גם אם פעילויות אלו לא יתורגמו לציון ESG הם מהותיים לצמיחת והצלחת הארגון העיסקי!
גם מדד מעלה 2022 לא כלל את פרק התרומה לקהילה
גירסת מדד מעלה ESG (החדש) לחברות הנסחרות בבורסה הוצג השנה ללא פרק תרומה לקהילה והתנדבות עובדים. הם יישרו קו עם מדדי ESG עולמיים שטוענים שנושאים אלו לא רוונטיים למשקיעים. אם כך איזה סוג של נושאים כן רלוונטיים ב-S” (Social)” במדדי -ESG? בין הנושאים החברתיים הנמדדים נכלל האופן בו הארגון העיסקי מתייחס לעובדים שלו(למשל: בטיחות עובדים), נתוני גיוון והכלה, הבדלי שכר מגדריים . ברמת המקרו ההתייחסות היא לגורמי זכויות אדם, זכויות עובדים ושוויון מגדרי. כמו כן, הם מקיפים את ההשפעות של המוצרים והשירותים של העסק על החברה הרחבה יותר. אין ספק שאלו נושאים חשובים ביותר וטוב שהם נמדדים. עם זאת חבל שאנליסטים לא מסתכלים גם על הההשפעה החברתית בקהילה של העסק כמנוף לצמיחה עסקית וריווחיות!
אז מה המסר למנהלי CSR ? תרכיבו משקפי אנליסטים!
בואו נהיה האנליסטים של עצמינו! נדייק את האסטרטגיה שלנו בקהילה במונחי האנליסטים. נוכיח שבכוחן של פעילויות אלו לתרום ליצירת יתרון תחרותי, לצמיחה עסקית והבטחת רישיון לפעול. כמה דוגמאות לפעילויות מסוג זה :
- פיתוח ה PIPELINE – פיתוח הון אנושי עתידי בעל כישורים רלוונטיים לשוק העבודה החדש והעתידי הם קריטיים לכל תעשייה ולכל חברה. זה מחסום משמעותי לצמיחה עסקית! . לדוגמה :הפעילויות שאנו מקדמים באינטל בתחום ה STEM בשנים האחרונות כדוגמת 5 פי 2 (הכפלת כמות בוגרי 5 יחידות מתמטיקה ) או תוכנית בינה מלאכותית בבתי הספר משפיעה מהותית על חדשנות וצמיחה בקהילה וברמת המדינה .
- קידום שוויון והכלה-. זה הרבה יותר מסתם עניין של סיכון ומוניטין. גיוס ושילוב אוכלוסיות מגוונות זו השפעה משמעותית על הפחתת אובדן כישרונות וגורם משמעותי שמאפשר לעסקים פיתוח חדשנות וצמיחה. לדוגמה : לנו באינטל מגוון תוכניות בקהילה לעידוד גיוס ופיתוח עובדים\ות חרדים\יות ועובדים\ות מהמגזר הערבי.
- צמצום פערים כלכליים – כשאחוז האנשים בעלי הכנסה נמוכה, הולך וגדל ואיתם הפערים החברתיים כדי לצמוח ולשגשג, חברות עיסקיות חייבות להיות מסוגלות למצוא דרכים לכלול אוכלוסיות אלו בכלכלה ובתעסוקה. לדוגמה עידוד רכש מגוון באינטל לשילוב עסקים קטנים ובינוניים בקהילה שמשפיעים על אלפי משפחות .
באשר להתנדבות עובדים – כאשר תכנית ההתנדבות היא חלק מתמהיל אסטרטגי של תכנית המעורבות בקהילה, כאשר היא מביאה לידי ביטוי את העוצמות של העובדים היא מהווה תרומה משמעותית יותר הן לעובד והן לקהילה.
לסיכום: בין אם אנליסטים כוללים את זה בדרוגי ESG ובין אם לא .. עסקים רוצים לעשות עסקים בקהילות חזקות! קהילה שמאפשרת תנאים לפרוח ולייצר רווחים. ..ותחשבו על זה בפעם הבאה שאתם מניעים פעילות בקהילה .
לקריאה נוספת בנושא: כמנהלי אחריות תאגידית נכיר ונלמד על מה נמדדים בדרוגי ESG כדי לכוון את ההשפעה שלנו ביצירת אסטרטגיית CSR חזקה שתועיל לחברה בההערכות ESG .
כתבה מצוינת ובעצם כל סדרת הכתבות.
אני אישית מתנדבת ב׳צהלה למען הנוער בישראל׳ עשינו פרויקט שלם עם חברות כמו נתיבי ישראל וזה שילוב נהדר בין התנדבות עובדים לקהילה.
תודה לך!
תודה רבה נטע ! כל הכבוד על ההתנדבות שלך ועל שיתופי פעולה עם חברות שאת מובילה !